Julie scheurweghs

Julie scheurweghs
       Het is fascinerend hoe de taferelen van    Bruiloftsmaal in de schuur  door   Pieter II Brueghel  niet meer van deze tijd zijn, maar de afgebeelde voeding nog steeds de basis vormt van zowel ons dieet als sociaal leven. De brood- en biercultuur zijn nog steeds prominent aanwezig en voedingsmiddelen zoals haverpap maken zelfs deel uit van de “nieuwe” gezonde voedingstendens. Waar de “Boerenbruiloft” een viering is van de oogst en het harde boerenleven, reflecteert “Stilleven met graanproducten” over de nieuwe relatie tussen mens en voeding. Hoewel de aanwezigheid van voedsel groter is dan ooit, was de afstand tussen mens en voeding nog nooit zo groot. Voor de moderne mens is de boerenbruiloft gereduceerd tot een stilleven met afgeleide graanproducten.

Het is fascinerend hoe de taferelen van Bruiloftsmaal in de schuur door Pieter II Brueghel niet meer van deze tijd zijn, maar de afgebeelde voeding nog steeds de basis vormt van zowel ons dieet als sociaal leven. De brood- en biercultuur zijn nog steeds prominent aanwezig en voedingsmiddelen zoals haverpap maken zelfs deel uit van de “nieuwe” gezonde voedingstendens. Waar de “Boerenbruiloft” een viering is van de oogst en het harde boerenleven, reflecteert “Stilleven met graanproducten” over de nieuwe relatie tussen mens en voeding. Hoewel de aanwezigheid van voedsel groter is dan ooit, was de afstand tussen mens en voeding nog nooit zo groot. Voor de moderne mens is de boerenbruiloft gereduceerd tot een stilleven met afgeleide graanproducten.